Rólunk

Nyelvstúdiónk alapításakor azt a célt tűztűk ki magunk elé, hogy a tanulni vágyó egy innovatív, modern és rugalmas rendszerben tudják elsajátítani a különböző idegen nyelveket.

Jelenleg angol-német és finn nyelvoktatással foglalkozunk. Tanulóink számára számtalan lehetőséget kínálunk:
A nyelvvizságra készülők mellett szívesen látjuk azokat is, akik külföldi munkavállalás miatt szeretnének társalgási szinten megtanulni. Időbeosztástól függően választhatják a hagyományos tantermi oktatást és az online formát is.

Oktatási rendszerünk szakított a hagyományos kötöttségekkel teli módszerekkel. Nálunk a saját tempódban, egyéni célkitűzéseket figyelembe véve haladhatsz. Különböző személyre szabott csomagokat tudsz igénybe venni, amik segítségével eljuthatsz a célodhoz. Oktatónk magas fokú felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik. Eddigi tanulóink száma meghaladja a 100 főt, akik monstanra magabiztos tudással rendelkeznek.

Manapság  azt gondoljuk, hogy már nélkülözhetetlen a magabiztos nyelvtudás, legyen szó akár a közép-és felsőoktatásról vagy a munkaerőpiacról. Az fő elhatározásunk az, hogy ebben támogassunk és végigkísérjük az utadat maximális segítséggel. A tanulóinktól kizárólag lelkesedést és szorgalmat várunk.

Tapasztalataink alapján nem lehet elég korán elkezdeni a nyelvtanulást, ezért 6 éves kortól várjuk a tanulni vágyókat. Két legfőbb szolgáltatásunk a nyelvvizsgára való felkészítés, közép-vagy felsőfokra, angol-német vagy finn nyelvből és a társalgási szint elsajátítása. A nyelvvizsgafelkészítő óráinkon oktatónkkal a kitöltött szintfelmérő után mind a szóbeli és írásbeli részre készültök.

Fekete Fatime

 

A nyelvek iránti érdeklődésem már gyerekkoromban megmutatkozott, és az érdeklődés hamar
szenvedéllyé vált. Ebből kifolyólag gimnáziumban is angol tagozatos osztályba jelentkeztem, és
középiskolásként is szívesen segítettem azoknak, akik elakadtak a nyelvtanulással és tartottam
korrepetálást a nálam fiatalabb diákoknak. A Debreceni Egyetem anglisztika és finnugrisztika szakán folytattam tanulmányaimat. Közel hat éves karrierem során nyelviskolában és gimnáziumban is dolgoztam nyelvtanárként, illetve multicégeknél is tartottam nyelvtanfolyamot. Eddig szinte minden korosztállyal volt már dolgom, tanítványaim igényei pedig széles skálán mozogtak: érettségire és nyelvvizsgára való felkészítéssel, külföldre készülő munkavállalókkal és teljesen kezdő nyelvtanulókkal is foglalkoztam.
Fontosnak tartom, hogy diákjaimmal az első óránktól kezdve megtaláljam a közös hangot, hiszen a leghatékonyabban akkor folyhat az oktatás, ha a tanár-diák kapcsolat stabil alapokon nyugszik és létrejön a kölcsönös bizalom. Óráink során igyekszem a lehető legjobban alkalmazkodni a tanulók egyéni igényeihez, ezzel biztosítva azt, hogy oktatási rendszerünk rugalmas maradhasson.

Tamás Zsolt Roland

A Downtown Nyelvstúdió elsősorban a modern, könnyed és kötetlen nyelvtanulást testesíti meg.

Alapítóként a legfőbb motivációm személyes tapasztalataimon alapult. Személy szerint szerencsés helyzetben voltam, mert nagyon pici gyerekkorom óta a legfejlettebb nyelvoktatásban részesültem. Már az általános iskolai tanulmányaimat is kéttannyelvű tagozaton végeztem, angolul tanultam többek között a történelmet, a biológiát, a földrajzot és számos kiegészítő tantárgyat. Később pedig a középiskolában is kifejezetten az angol és a német nyelvtanulás fókuszában zajlottak az óráink.

 Azonban számos negatív tapasztalattal is találkoztam. Sajnos sok olyan korombeli, illetve fiatalabb diákokat, felnőtteket ismertem meg, akik kivételes tehetségek voltak szakmájukban, viszont a kellő nyelvtudás nagyban hátráltatta a karrierjüket. A nyelvtanulás gátjának sokszor a motiválatlanság, az idő hiánya és a kötöttségeket éreztem. Nyelvstúdiónk célja legfőképpen, hogy segítsünk tanulóinknak ezeket a gátakat leküzdeni és egy olyan rendszert hoztunk létre, ami figyelembe veszi az egyéni haladási tempót, a jelenlegi tudás szintjét, az időbeni rugalmasságot. Piackutatásunk alapján arra az eredményre jutottunk, hogy árajánlatunk egyedülállónak tekinthető a piacon.  A legnagyobb szaktudású oktatókat alkalmazzuk, akik könnyedén felveszik a ritmust bármelyik generációval, illetve egyedi, könnyed tanítási módszereikkel élvezetes a tanulás.

elek zsófia

A Miskolci Egyetem germanisztika alapszakán szereztem diplomámat. Jelenleg az egyetem Társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakirányú továbbképzésén fejlesztem tudásomat. A Nyelvstúdió új német nyelv oktatójaként szívesen vállalok fiatal és idősebb nyelvtanulókat is. Goethe idézettel zárom soraimat: „Nem elég tudás és gyakorlat: Türelemmel készül az oldat!”

Németh Réka

Gyerekkorom óta kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik a nyelvtanulás, később pedig a nyelvoktatás is párosult ehhez. 

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem romanisztika – francia szakán végeztem, ennek keretén belül volt lehetőségem Franciaországban is tanulni.  Ezután az ELTE forditó és tolmács mesterfokú képzésével folytattam, innentől kezdve, 2017 óta adok magánórákat. Bármilyen korosztállyal szívesen foglalkozom, az óráimat mindig a tanulók igényeihez igazítva állítom össze. 

Híve vagyok a dinamikus, modern szemléletű, diákközpontú oktatásnak. 

frt